DRAAGZAKKEN & DRAAGDOEKEN

DRAAGDOEKEN

Keuze uit:

Rekbare draagdoek

Lekkere zachte doek. Vooral fijn voor de eerste paar maandjes. Deze draagdoek is rekbaar in alle richtingen. Daarom moet de draagdoek altijd in 3 lagen over jou en je kindje heen. Dit kan in de zomerperiode nogal warm zijn. Deze draagdoek wordt geacht 'makkelijker' te zijn omdat het zachter is te knopen en van te voren om gedaan kan worden voordat je kindje erin zit. 

LET OP: zelfs bij de allerkleinsten, de premature baby's raden wij juist aan om een geweven doek te gebruiken. 

Geweven draagdoek

Geweven doeken rekken alleen in de diagonale richting mee. Daarom hoeft er maar 1 laag over jou en je kindje heen. De draagkracht is groot en lijkt het gewicht van je kindje weg te nemen. Deze doeken zijn geschikt vanaf geboorte tot in de kleutertijd. 

Banaan houding: DON'T !!

Rechtop, gezichtje naar je toe:   DO !!

DRAAGZAKKEN

Er zijn ontzettend veel draagzakken te krijgen. Kijk vooral iets verder dan de standaard winkels waar je veel baby artikelen kan kopen. Hieronder staat een lijstje met goede sites, waar je extra informatie kan vinden en draagzakken kan kopen. 

En let op de adviezen over houding van je kindje en jezelf zoals je op de plaatjes hieronder kan zien. Voor extra vragen of een draagconsult kunt u natuurlijk contact opnemen met ons. 

Goede sites over dragen of voor het bestellen van een draagdoek / draagzak:

https://www.ikdraag.nl/blogs/allesoverdragen/

https://www.dragenenzo.nl/

https://www.vonvavoom.nl/nl/

VOOR AANVULLINGEN: mail naar dekraamfysio@gmail.com