Fysiotherapie consulten

Bij de KraamFysio is de fysiotherapie vooral gericht op het behandelen van vrouwen met zwangerschapsgerelateerde klachten tot ca. 9 -18 maanden na de bevalling.
Aan huis bezoeken zijn mogelijk.

BIJ WELKE KLACHTEN KAN JE TERECHT

* Bekkenpijn
* Lage rugklachten
* Harde buiken
* Spanningsklachten tijdens de zwangerschap.

WERKWIJZE

* Houdings- en bewegingsadviezen
* Mobiliseren / manuele behandeling van spieren en gewrichten
* Oefentherapie gericht op spierversterking & stabilisering 
* Massage - / ontspanningstherapie om overmatige (spier)spanning aan te pakken.
* Bewustwording creëren over je lichaam en belastingen tijdens de zwangerschap.


Ook kan het zinvol zijn om al preventief een kort behandeltraject te doorlopen. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als je in een eerdere zwangerschap veel klachten van je rug of bekken hebt gehad en je nu graag wilt leren hoe je dit kunt voorkomen.

VERGOEDINGEN

Contractvrij

Ik heb heel bewust geen contracten getekend met zorgverzekeraars. De door hen gestelde eisen zijn onwerkbaar op dit moment. Door contractvrij te werken verspil ik geen tijd aan onzinnige administratie en kan ik mijn aandacht richten op waar het echt om gaat. Elk persoon is nu zoveel ingewikkelder en vooral zoveel mooier dan je in een standaard protocolletje kunt vatten. Op deze manier kan ik jou van de aandacht en zorg voorzien die je waard bent. 

Meer kritische gepassioneerde collega's kiezen de weg van het contractvrij werken. Ik snap dat dit voor sommige cliënten (financieel) een bezwaar kan zijn en dat vind ik spijtig. Bel me als je hierover van gedachte wilt wisselen.

Kwaliteit

Contractvrij werken als fysio betekent natuurlijk niet dat je 'zomaar wat doet'. Ik voldoe aan de kwaliteitseisen die het BIG-register stelt. En verder aan alle regels en nascholingsverplichtingen van het Centraal Kwaliteits Register Fysiotherapie (CKR). Ik ben lid van de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten, het KNGF.

Betaling en vergoeding

Dat ik contractvrij werk betekent dat je mijn factuur eerst zelf ontvangt en betaalt. Daarna dien je de rekening voor vergoeding in bij jouw zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar hoe veel je vergoed krijgt. Raadpleeg voor het maken van een afspraak daarom altijd eerst je polisvoorwaarden en/ of mail je verzekeraar vooraf hoeveel je terugkrijgt.